חגי ישראל, בנוסף לשירים ולטקסים המלווים אותם, מתאפיינים בד"כ, בהרבה אכילה. כל כמה חודשים "מגיח" לו חג נוסף המקבץ אותנו סביב שולחן ארוך ומהודר, וסביבו אנו ממלאים את מצוות החג החשובה ביותר- הבליסה. אז כדי לא להשתעמם בחג הבא, החלטתי לשדרג קצת את השולחן..
פרחים הם דרך מצוינת להוסיף צבע לחג. אפשר להוסיף פרחים טריים ויפים ואפשר גם להכין צרור פרחים בעצמינו, שיישאר איתנו גם לחגים הבאים עלינו לטובה..
החומרים
פרחי סול מכל הסוגים והצבעים- גדולים, קטנים, עם דבק או בלי
כפתורים צבעוניים- שאספנו בבית (או כאלה שקונים בחנויות יצירה)
מנקי מקטרות צבעוניים
מקלות עץ או שיפודים
צנצנות/אגרטלים קטנים/פחי מתכת קטנים
ספוג של פרחים
ההכנה
בשלב הראשון יש לסדר את הכפתורים והפרחים, בשכבות, כפי שנרצה להכינם. אפשר להכין כל פרח מ-2 עד 4 שכבות. בנוסף, מומלץ לבחור את צבע מנקה המקטרות שנרצה לשזור בעזרתו את הפרח.
השלב הבא הוא שזירת הפרח.
ביד אחת מחזיקים את שכבות הפרח זו על זו. בעזרת היד השנייה משחילים מנקה מקטרות מהשכבה התחתונה (מנקבים בעדינות את הסול) ועד לחור של הכפתור העליון. משם עוברים אל החור השני וחוזרים אחורה, לשכבה התחתונה.
כשמסיימים להשחיל, מהדקים את המרכז ומחליטים למה אנחנו מייעדים את הפרח שלנו: חבקי מפיות/סכו"ם או זר פרחים אביבי..
ליצירת חבקים למפיות או לסכו"ם- מקצרים מעט את הקצוות החופשיים של מנקה המקטרות, מלפפים סביב המפית וקושרים אותם אחד לשני.
ליצירת זר הפרחים האביבי- משאירים קצוות קטנים ממנקי המקטרות-לקשירה. את הקצוות מלפפים סביב המקל/שיפוד.
אם רוצים- אפשר לוותר על המקל ולבחור במנקה המקטרות כגבעול. במקרה הזה פשוט משאירים אותו ארוך.
את הפרחים שיצרנו אפשר להעמיד בכל כלי קיבול קטן שיש ברשותכם. אני בחרתי באגרטלי מתכת קטנים שניתן להשיג בחנויות יצירה/איקאה ועוד.
להכנת האגרטל יש לחתוך מספוג הפרחים קובייה שתתאים בגודלה לכלי שברשותנו.
את הפרחים יש לנעוץ בקוביית הספוג כרצוננו. להסתרת הספוג אפשר לפזר עלים מיובשים, כפתורים או חרוזים.
לסיום אפשר להדביק על האגרטל פרפר או פרח מסול.
חג שמח!!