אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני עד היום לא ידעתי מה זה לעזאזל כרפס.. זה חסה? זה תפוח אדמה? ולמה דווקא אוכלים ביצים קשות? הרי כל אמא יודעת שביצה קשה לוקח הכי הרבה זמן להכין, ואם ממהרים ממש אז עושים מקושקשת. ומצות. בכל מקרה- כדי שילדיי החמודים יכירו קצת יותר טוב את קערת ליל הסדר, החלטתי לבאר בציורים את המילים המוזרות שכתובות עליה ולהכין משהו יותר ידידותי מכל צלחות היודאייקה האלה.. ובדיוק בשביל זה המציאו את הטושים של Edding לכתיבה וציור על פורצלן, שהם ממש קלים ונעימים לציור, אפשר (וצריך) לאפות אותם ואפילו אפשר לשים במדיח. מושלם!!
צלחת פורצלן חלקה (עדיף בקוטר גדול)
עיפרון
סרגל
מכסה עגול של צנצנת
טושים צבעוניים לציור על פורצלן של Edding
אצטון ומקלוני אזניים
תנור אפייה
ההכנה
לפני שאנו ניגשים לציור על הצלחת, כדאי שנחליט מה אנחנו מציירים עליה. אני, שלא ניחנתי ביכולת ציור מרשימה במיוחד, מעדיפה לקחת ציור קיים ולנסות "להעתיק" אותו ע"י הסתכלות. נעזרתי באיור חביב שמצאתי באתר: "דף הבית הראשון שלי". את האיור הדפסתי וגזרתי בקוטר המתאים לצלחת, כדי לקבל את הפרופורציות הנכונות.
בשלב הבא נחלק את הצלחת לחלקים שווים: נסמן את מרכז הצלחת ובעזרת עיפרון וסרגל נחלק את העיגול ל- 6 משולשים שווים (פחות או יותר..).
בכל אחד מ- 6 המשולשים שיצרנו, בחלק הרחב שלהם, נצייר בעזרת טוש הפורצלן עיגול. נחזור על הפעולה עם 5 העיגולים הנוספים.
את אי הדיוקים, השגיאות וה"בריחה" מהקווים ניתן לתקן בקלות עם טיפה של אצטון או מים על מקלון אזנים (עד 15 דקות אפשר בקלות למחוק עם טיפת מים).
בשלב הבא ננסה להעתיק את האיור לצלחת שלנו בעזרת עיפרון. נעבור על קווי העיפרון בעזרת טוש פורצלן שחור.
ניתן לאיור להתייבש כ- 10 דקות ונמשיך למילוי. אפשר לצבוע בצבע אחד ואפשר לשלב כמה גוונים יחד. אחרי שהצבעים התייבשו נוסיף את הכיתוב ליד כל אחד ממרכיבי הצלחת.
אפשר לסיים כאן או לחילופין להוסיף עיטורים נוספים לצלחת. אני הוספתי נקודות אדומות סביב. עם סיום האיור והעיטור יש להכניס את הצלחת לתנור לקיבוע הצבע. יש "לאפות" את הצלחת כ-25 דקות בחום של 160 מעלות. קיבוע זה מונע את קילוף הצבע ומאפשר לשים את הצלחת במדיח בתכנית של עד 50 מעלות.
בגמר האפייה הצלחת שלנו מוכנה וממתינה לרגע האמת בליל הסדר.
עכשיו כולם ידעו מה זה מרור ומה זה כרפס… דיינו!